De nieuwe controller van Playstation, is het iets?

Playstation controllers zijn altijd goed geweest

De PlayStation-controllers van de afgelopen jaren waren iets waar ik nog nooit fan van ben geweest, ik heb altijd de voorkeur gegeven aan de Xbox-controller, groter en gewoon gebruiksvriendelijker heb ik gevonden. Op dit moment zou ik nog steeds van mening zijn dat de Xbox One-controller nog steeds net iets beter is, maar de nieuwe PS4 Dualshock 4 is nog steeds uitstekend en de beste van alle PS-controllers. Op de site van console4fun kun je makkelijk kijken naar nieuwe consoles.

De nieuwe dualshock controller

De nieuwe Dualshock 4 heeft een veel hoger gewicht, wat voor mij in ieder geval betekent dat het vasthouden gemakkelijker is, het is ook een beetje groter, wat het voor mij weer gemakkelijker maakt om vast te houden. De bijgewerkte trigger- en schouderknoppen zijn veel beter, waardoor er meer ruimte is voor uw vinger om ze vast te pakken. De duale sticks zelf zijn ook een beetje krapper deze keer wat zorgt voor een veel leukere spelervaring, vooral in FPS en racegames.

De ingebouwde luidspreker

Er is ook een luidspreker ingebouwd in de controller die als extra audio dient ter aanvulling van wat er op het scherm gebeurt, hoewel het soms slechts een kopie is van dezelfde SFX. De mini-usb-poort voor het opladen van de controller is nu veranderd in een micro-usb, leuke zet Sony en dan zijn er twee poorten aan de onderkant voor de koptelefoon en iets dat nog niet is aangekondigd.

Eenvoudig sharen met de controller

De controller is nu ook een veel socialer apparaat met de toevoeging van de share-knop, waarmee je eenvoudig je gameplay kunt delen met je vrienden en ook livestream via services zoals Twitch. De Start-knop is nu vervangen door de Option-knop die alleen de Start-knop is met een andere naam.

De grootste verandering aan de controller is het trackpad, dat niet echt een doel dient dat ik kon zien, maar zonder twijfel doet Sony hier alleen nog wat proofing in de toekomst, omdat dit een goede functie kan zijn in sommige games die eraan komen. Eindelijk is er de lichtbalk aan de achterkant van de controller die geweldig is voor omgevingsverlichting en helpt de nieuwe PS Camera je positie te volgen, maar behalve dit niet veel meer, vind ik het nog steeds leuk.